Een schilderij van waarlijke museumkwaliteit van een heerlijke lunchtafel inclusief een brioche, appels, een zilveren suikerpot en een theekopje.
Victoria trouwde in 1876 met Henri Fantin-Latour. Beide kunstenaars hebben vaak (bloem) stillevens afgebeeld, iets waarvoor ze vandaag de dag nog steeds zeer voor worden gewaardeerd en gerespecteerd. Het is heel goed mogelijk dat Henri dit onderwerp van Victoria heeft geleerd, aangezien er verschillende werken van haar met deze onderwerpen bekend zijn van vóór de tijd dat ze Henri ontmoette.
Het schilderij lijkt zeer nauw verwant aan het schilderij 'Coin de Table' van Victoria Fantin-Latour, in het musée de Grenoble.
Ook lijkt de zilveren suikerpot precies dezelfde te zijn die Henri Fantin Latour gebruikte in zijn schilderij, ook genaamd 'Coin de Table' uit 1873, welke momenteel in het bezit is van The Art Institute of Chicago. Als zodanig is het heel goed mogelijk dat dit hun eigen zilveren suikerpotje was, welke zij in hun dagelijks leven hebben gebruikt.

Kunstenaar: Victoria Fantin-Latour (1840 – 1926)
Afmeting: 43 x 34
Gesigneerd: Rechts onder
Materiaal: olie op doek
Herkomst: Uit een Franse verzameling

Prijs: VERKOCHT

Victoria Fantin-Latour (1 december 1840 - 30 september 1926) was een Franse schilder die voornamelijk bloem- en fruitstillevens heeft geschilderd.
Victoria werd geboren in Parijs en volgde een opleiding bij Fanny Chéron. Samen trokken ze vaak naar het Louvre om schilderijen van Oude Meesters te kopiëren, zoals o.a. van Willem Kalf (1619 – 1673).
In het Louvre ontmoette ze Henri Fantin-Latour, met wie ze in 1876 trouwde. Ze werkte met hem samen aan bloemstillevens maar vervaardigde vooral ook vele werken onder haar eigen naam.
Hoewel zowel Victora Fantin-Latour als Henri Fantil-Latour veel omgang hadden met de jonge Franse impressionisten, zoals o.a. Whistler and Manet, behoren zij toch eerder toe aan de klassieke schilderschool. In het kleurgebruik is echter wel degelijk het palet van het impressionisme te vinden, zoals dat werd gebruikt door hun bevriende kunstenaars.

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief