ZOMERS RIVIERGEZICHT– FREDERIK ROOSDORP

Wat een vrolijk en zomers werkje van Frederik Roosdorp! Het schilderij maakt samen met het eveneens door ons aangeboden ‘wintertje’ deel uit van een pendantje. Waar de typische pendantjes in de 19e eeuw vooral bestonden uit een ‘wintertje’ en een ‘zomertje’ bestaat dit pendantje eigenlijk meer uit een ‘wintertje’ en een erg zomers werkje wat een beetje het midden houdt tussen een ‘zomertje’ en een riviergezicht. Weliswaar een heel zomers, zonovergoten riviergezicht dan.
Vooral de heldere kleuren, het sterke contrast tussen licht en schaduw en de zeer aantrekkelijk gerangschikte compositie geven dit werkje een uiterst aandoenlijk uitstraling.
Dit werk is alleen te koop in combinatie met het 'Een koude winterse dag' van Roosdorp.

Artiest: Frederik Roosdorp (1839 – 1865)
Afmeting: 19 x 26 cm
Gesigneerd: Rechtsonder
Materiaal: Olie op paneel

Prijs: VERKOCHT

Bio:

Frederik Roosdorp (1839 – 1865) werd geboren te Amsterdam alwaar hij in 1865 ook op vrij jonge leeftijd stierf. Er is helaas, ook waarschijnlijk vanwege zijn vroege overlijden, vrij weinig van hem bekend.
Wel is duidelijk te zien dat zijn stadsgezichten vallen in de Amsterdamse Romantische School en dan voornamelijk binnen het subgenre van de stads- en dorpsgezichten. Zijn werk doet sterk denken aan dat van Adrianus Eversen (1818 – 1897) en Cornelis Springer (1817 – 1891). Beide werden ook geboren te Amsterdam en schilderde net als Roosdorp zowel cappricio stadsgezichten als topografisch correcte ‘konterfeitsels’.

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief