EEN KOUDE WINTERSE DAG – FREDERIK ROOSDORP

Een zeer aandoenlijk Hollands winterlandschap van een bevroren waterweg van de hand van Frederik Roosdorp. Vooral het zeer karakteristieke huis rechts op de voorgrond trekt de aandacht. Het huisje lijkt bijna een eigen persoonlijkheid te hebben; het lijkt te worstelen om door deze koude winterse dag heen te komen. De rookpluimen uit de schoorsteen laten zien dat het binnen gelukkig wat warmer is dan buiten. Want ondanks de zeer mooie belichting in dit schilderij wist Frederik Roosdorp als geen ander het gevoel van een oude en koude Hollandse winterdag te vangen.
Dit werk is alleen te koop in combinatie met de tegenhanger "Zomers riviergezichtr" eveneens van Roosdorp.

Artiest: Frederik Roosdorp (1839 - 1865)
Afmeting: 19 x 26 cm
Gesigneerd: Linksonder
Materiaal: Olie on panel

Prijs: VERKOCHT

Bio:

Frederik Roosdorp (1839 – 1865) werd geboren te Amsterdam alwaar hij in 1865 ook op vrij jonge leeftijd stierf. Er is helaas, ook waarschijnlijk vanwege zijn vroege overlijden, vrij weinig van hem bekend.
Wel is duidelijk te zien dat zijn stadsgezichten vallen in de Amsterdamse Romantische School en dan voornamelijk binnen het subgenre van de stads- en dorpsgezichten. Zijn werk doet sterk denken aan dat van Adrianus Eversen (1818 – 1897) en Cornelis Springer (1817 – 1891). Beide werden ook geboren te Amsterdam en schilderde net als Roosdorp zowel cappricio stadsgezichten als topografisch correcte ‘konterfeitsels’.

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Tags

Interesse, aankoop of verkoop?

Heeft u interesse in dit werk? Laat het ons weten!

Of heeft u een werk van Johfra (Franciscus Johannes Gijsbertus van den Berg ookwel gewoon; Johfra Bosschart) wat u wilt verkopen? Dan horen wij ook graag van u.U kunt uw werk van Johfra te koop aanbieden via het Vraag/Reactie formulier op deze pagina.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief