Albertus Verhoesen – Kuikens in het nest

Albertus Verhoesen - Kuikens in het nest

Een erg goed uitgewerkt schilderij van een vaker door Albertus Verhoesen uitgewerkt onderwerp.
De pas geboren kuikentjes springen het meest in het oog in dit liefelijke en frisse schilderijtje. Enkele kuikens lijken zelfs al de vleugels uit te slaan, iets wat de symboliek van de nieuwe levenscirkel vergroot. Door de enorme goed uitgewerkte details en de lichte wolken is het een mooi fris schilderij wat van de muur knalt.
Zelfs elk baksteentje van de ruïne op de achtergrond is helemaal uitgewerkt. Kortom, een erg mooi werk van Verhoesen.

Artist: Albertus Verhoesen (1806 - 1881)
Size:  14 x 18 CM
Signed: Linksonder
Material: Olie op paneel
Condition: erg goed

Prijs: 2150 EUR

Bio:

Albertus Verhoesen (1806 – 1881) woonde en werkte zijn hele leven in de provincie Utrecht (Utrecht, Hilversum en Amersfoort), waar hij ook werd geboren en stierf. In 1824 Verhuisde Verhoesen naar Hilversum, waar hij naar verluid les kreeg van Barend Cornelis Koekkoek (1803 - 1862). Het is in ieder geval zeker dat Verhoesen enige tijd met B.C. Koekkoek heeft samengewoond.
Van 1834 tot 1853 was Verhoesen stadstekenmeester van Amersfoort. In 1853 vertrok Verhoesen waar naar Utrecht om daar niet meer weg te gaan.
Hij schilderde vooral kleine, maar soms ook wat groter opgezette landschappen met vee, dierenstallen en voornamelijk veel pluimvee. Verder heeft hij nog les gehad van Jan van Ravenswaay en Pieter Gerardus van Os.
Werken van hem zijn o.a. in het bezit van; Het Centraal Museum Utrecht, Museum Boymans- van Beuningen en het Rijksprentenkabinet te Amsterdam.

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief