About

Liquid Sky Gallery is een initiatief van Fabian Franciscus. Zijn passie voor kunst begon al op zeer jonge leeftijd, toen zijn vader hem altijd meenam naar kleine lokale veilinghuizen waar hij alleen oog had voor schilderijen en kunstwerken.
Op 15-jarige leeftijd kocht hij zijn eerste aquarel, die in de catalogus werd beschreven als een naamloze ‘print’. Fabian herkende het echter als een mooi uitgevoerde aquarel van Nicolaas Wicart.
Twintig jaar ervaring in de kunstwereld later werd het tijd om Liquid Sky Gallery te starten.

Liquid Sky Gallery heeft een brede collectie schilderijen, aquarellen en tekeningen, variërend van de 17e tot de 21e eeuw. Een plek waar moderne meesters en zelfs opkomende kunstenaars de oude meesters uit de 17e eeuw ontmoeten.
Een plek waar verschillende kunstbewegingen onder één dak samenkomen. Waarbij de verbindende factor is dat alle werken met grote zorg worden geselecteerd. Waar elk werk, van welke kunstbeweging dan ook, zijn eigen periode altijd enigszins voor was.
Al was het maar om te garanderen dat uw collectie net dat beetje extra originaliteit, karakter of panache krijgt!

Achtergrond

Fabian Franciscus heeft naam gemaakt als cabaretier. In zijn eerste show 'Vlafeest' deelde hij openlijk verhalen over zijn diagnose autisme. Die positieve houding werd snel opgepikt door een groter publiek en droeg bij aan een positievere kijk op mentale diversiteit.

Als een positieve ‘extra’ voor zijn autisme heeft Fabian het vermogen (of ‘fieps’) om zeer nauwkeurig afbeeldingen van kunstwerken in zijn geheugen op te slaan. Hierdoor heeft hij het grote voordeel ‘nieuwe’ schilderijen te herkennen en te authenticeren door de zeer kleine details te vergelijken met eerder onthouden details van soortgelijke werken.

Waar de eerste details die onthouden worden meestal de lucht en de atmosfeer zijn. Bij voorkeur een  ‘liquid sky’  natuurlijk...
 
 
 
Het schitterende portret hiernaast is gemaakt door Celine Wessels.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief