DE VISSER – JOHAN FREDERIK CORNELIS SCHERREWITZ

Een licht en pasteus schilderij van Johan Frederik Cornelis Scherrewitz. Een zeer mooi voorbeeld van de erg populair geworden strandgezichten van Scherrewitz. Naar voorbeeld van Jozef Israëls schilderde Scherrewitz graag het leven van de hardwerkende vissers van Scheveningen en Katwijk.
In dit werk is goed te zien hoe Scherrewitz zijn geliefde lichte toets combineert met zijn grote gevoel voor compositie. De zee en de lucht vloeien heel natuurlijk in elkaar over, net zoals dat de grens tussen de zee en het strand lijkt te vervagen. De ogenschijnlijk vlotte reflectie van het paard met kar op het natte strand maakt deze compositie helemaal af.

Artiest: Johan Frederik Cornelis Scherrewitz (1868-1951)
Afmeting: 20 x 30 cm
Gesigneerd: Rechtsonder
Materiaal: Olie op paneel

Prijs: 4.900 EUR

Bio:

Johan Frederik Cornelis Scherrewitz (1868-1951) wordt gerekend tot de nabloei van de Haagse School. Scherrewits werd geboren te Amsterdam en kreeg uiteindelijk les van Geo Poggenbeek (1853 – 1903) en Johan Veltens (1814 – 1894). Scherrewits verhuisde nogal vaak  in zijn leven en was lid van Arti et Amicitiae (Amsterdam), Vereeniging Sint Lucas (Amsterdam) en de Gooische Schildersvereniging (Laren).
Scherrewitz was bij leven al een zeer populaire schilder, veel van zijn werken werden geëxporteerd naar Engeland en de Verenigde Staten. Zijn werk is in 1907 tentoongesteld bij The Royal Academy en werk van hem is o.a. in het bezit van het Rijksmuseum Twenthe.

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Tags

Interesse, aankoop of verkoop?

Heeft u interesse in dit werk? Laat het ons weten!

Of heeft u een werk van Johfra (Franciscus Johannes Gijsbertus van den Berg ookwel gewoon; Johfra Bosschart) wat u wilt verkopen? Dan horen wij ook graag van u.U kunt uw werk van Johfra te koop aanbieden via het Vraag/Reactie formulier op deze pagina.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief