PANORAMISCH LANDSCHAP - BONIFACIUS CORNELIS SCHNEIDERS VAN GREYFFENSWERTH

PANORAMISCH LANDSCHAP – B.C. SCHNEIDERS VAN GREYFFENSWERTH

Een werkelijk schitterend werk van Bonifacius Cornelis Schneiders van Greyffenswerth van een panoramisch uitzicht in de weelderige en ongerepte natuur, mogelijk in de buurt van Kleef (Duitsland). De manier waarop het licht vanuit een inham de bosschage rechts belicht en het enorme diepte effect wat gecreëerd wordt door op de achtergrond nog een dergelijke strook van licht te laten vallen geeft dit landschap een waarlijk droomachtig karakter. Alles in dit werk lijkt verbonden met elkaar. Het zandpad volgt het beekje links en het beekje links lijkt weer verbonden te zijn met de rivier in de achtergrond wat er voor zorgt dat de voorgrond verbonden wordt met de achtergrond.
Dat alles wordt nog eens extra aangekleed met vele romantische aspecten, zoals de zeer weelderig vertakte ijk op de voorgrond, de bijna nomadisch ogende veehoeder en zijn gesprekje met de toevallig passerende moeder met kind. Afhankelijk, maar ook met hulp van de natuur zullen ze uiteindelijk allemaal op hun bestemming aankomen, net zoals de vele zeilbootjes in de achtergrond uiteindelijk rustig naar hun bestemming zullen waaien.

Artiest: Bonifacius Cornelis Schneiders van Greyffenswerth (1803 -1873)
Afmeting: 48 x 62 cm
Materiaal: Olie op paneel
Gesigneerd: resten van signatuur, rechtsonder
Provenance: Uit een Duitse collectie.

Prijs: op aanvraag

Bio:

Bonifacius Cornelis Schneiders van Greyffenswerth werd geboren te Zierikzee. Hij studeerde rechten in Leiden en promoveerde in 1829. Hij begon met schilderen zo rond 1818 en was 8 jaar lang leerling van Abraham Johannes Couwenberg. Bonifacius Cornelis Schneiders van Greyffenswerth maakte vele studiereizen naar het buitenland, zoals naar; Duitsland, België en Zwitserland.
Ook is van hem bekend dat hij zelf werken verzamelde en o.a. eigenaar was van een Barend Cornelis Koekkoek. In zijn werk is goed te zien dat hij zich sterk aangetrokken voelde tot de ‘Kleefse schilderschool’. Erg duidelijk is ook de invloed van Johann Bernard Klombeck.
In 1836-1837 maakt Bonifacius Cornelis Schneiders van Greyffenswerth zijn tweede studiereis naar Duitsland. Het is goed denkbaar dat hij toen ook Kleef heeft bezocht, waar B.C. Koekkoek in 1834 was neergestreken en tevens de plaats waar J.B. Klombeck werd geboren.

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief