EEN VROLIJK GEZELSCHAP - ANTHONIE PALAMEDESZ.

Een vrolijk en humoristisch schilderij van Anthonie Palamedesz. van een man en een vrouw in 17e eeuwse klederdracht. Hoewel de grap in dit schilderij wellicht nu wat minder algemeen wordt begrepen was het (zeker voor adellijke en vooraanstaande) dames uit de 17e eeuw verre van gewoon om een pijp te roken. Het aanbod van de man is dan ook vooral plagerig en grappend bedoeld, aangezien hij hier uiteraard van op de hoogte was. In de 17e eeuw zou dat als een leuke en wellicht zelfs originele grap worden beoordeeld.
Juist de onschuldigheid en schattigheid van deze grap zorgt ervoor dat er meer dan 350 jaar na het ontstaan van dit schilderij bijna een grap in een grap ontstaat.

Artiest: Antonie Palamedesz (1602-1673)
Afmeting: 17 x 23 cm.
Materiaal: Olieverf op koper
Provenance: Uit een Engelse collectie

Prijs: 3:250

Bio:

Antonie Palamedesz (1602-1673) werd geboren in Schotland maar groeide op in Delft. Zijn vader Palamedes Willemsz. Stevens (overleden 1651) was eveneens kunstenaar. Antonie Palamedesz ontwikkelde zijn talent voor schilderen bij het Sint-Lucasgilde te Delft. Later werd hij ook hoofd van dit gilde. Hij schilderde vooral portretten en genrestukken. Hij was de broer van van Palamedes Palamedesz. I

 

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief