FRENCH PIN UP FROM PARIS - MARC-OLIVIER GRÉGOIRE

“Het leven is buitengewoon mooi”, is een quote van Grégoire. Die positieve boodschap is ook wat de boodschap die uit dit fantastische schilderij straalt. Het is op een zeer zelfverzekerde manier geschilderd met sterke heldere kleuren en toont het vakmanschap van een geboren kunstenaar.
Het schilderij doet veel denken aan het werk van Jean-Gabriel Domergue, die ook veel 'Parisiennes' schilderde en actief was in dezelfde periode als Grégoire.

Artiest: Marc-Olivier GRÉGOIRE (1897-1991)
Afmeting: 34 x 27,5
Gesigneerd: Linksonder. Met de atelierstempel van Grégoire.
Materiaal: Olie op board
Provenance: Door de vorige eigenaar direct van de artiest zelf gekocht.

Prijs: 1.100 EUR

Bio:

Gregoire schilderde voornamelijk zeer naturalistische landschaps- en riviergezichten, of liggende naakten en pin-up modellen. Zijn bekende motto; "Het leven is buitengewoon mooi", is zowel terug te vinden in zijn landschappen als in zijn pin-up schilderijen. Gregroire wist altijd, net als een goede fotograaf, zijn onderwerp op precies het juiste moment te vereeuwigen.

Naast schilder was hij ook een zeer succesvolle uitvinder. Hij vond Teflon of "Non Stick Cooking" uit, zoals gebruikt in de bekende TEFAL pannen. Nadat hij door dat succes financieel onafhankelijk was geworden richtte hij zijn eigen schildersacademie op. Daar kon hij naar hartenlust schilderen en zijn passie doorgeven aan zijn studenten.

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief