DE MUREN VAN JERICHO - JOHFRA

Een ietwat mystiek en zeer spannend schilderij van Johfra. Het werk dateert uit 1965 en is terug te vinden in het registratiesysteem van de kunstenaar (Index #0909).
Hoewel kunstcritici het werk van Johfra meestal als ‘magisch realisme’ beschrijven sprak hij zelf liever over psychisch realisme.
Het schilderij straalt aan alle kanten de kracht van de omgeving en het onderwerp uit. Het sterke en gedurfde kleurgebruik en de krachtige belichting dragen alleen maar bij aan de spanning van het onderwerp.

Artiest: Johfra (1919-1998)
Afmeting: 65 x 63
Gesigneerd: Rechtsonder
Materiaal: Olieverf op board

Prijs: VERKOCHT

Bio:

Franciscus Johannes Gijsbertus (roepnaam Frans) van den Berg (1919 – 1890), beter bekend onder zijn artiestennaam; Johfra, een samentrekking van zijn voornamen (Joh)annes (Fra)nciscus).
Johfra groeide op in Den Haag. Op 15-jarige leeftijd gaat Johfra studeren aan de Haagse Academie en krijgt o.a. les van Henk Meijer, Paul Citroen, Willem, Cees Boldinghen Jan Giessen.
In 1959 krijgt Johfra de kans om Salvador Dali te ontmoeten, wat hem stimuleert om zich verder te verdiepen in het surrealisme van Dali.
Samen Met Diana Vandenberg en later met Ellen Lórien verblijft hij vaak in Frankrijk waar Johfra onbekommerd zijn gang kan gaan en zijn stijl steeds meer kan ontwikkelen tot wat hij zelf ‘psychisch realisme’ is gaan noemen.

 

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Zondag: 12:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief