WINTERDAG BIJ EEN RUÏNE - J. F. HOPPENBROUWERS

Dit schilderij van Johannes Franciscus Hoppenrouwers is een perfect voorbeeld van een Hollands Romantisch winterlandschap uit de 19e eeuw. De lichtelijk dramatische belichting geeft het ijs een werkelijk verbazingwekkende glinstering.
Het vakmanschap van Hoppenbrouwers is te zien aan de vele kleine details, zoals de manier waarop het licht door de ramen van de ruïne schijnt. Het zijn die details die verraden dat dit schilderij is geschilderd door een van de topstudenten van Andreas Schelfhout, geschilderd op het hoogtepunt van zijn carrière.

Artiest: Johannes Franciscus Hoppenbrouwers (1819 - 1866)
Afmeting: 35 x 52
Gesigneerd: Linksonder
Materiaal: Olie op paneel

Prijsklasse: 5.750 EUR

Bio:

Johannes Franciscus Hoppenbrouwers (1819 - 1866) werd geboren in Den Haag waar hij ging studeren aan de Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag envervolgens als leerling van Andreas Schelfhout. Daarnaast studeerde hij Rechten in Leiden, vestigde zich als advocaat in Breda en werd zelfs rechter.
Zijn schilderscarrière leek hier echter weinig onder te lijden. Zo exposeerde hij zijn werken meermaals tijdens de Tentoonstelling van Levende Meesters.
Net als Schelfhout schilderde Hoppenbrouwers vaak zeer sfeerische en wijds opgezette winter- en zomerlandschappen, liefst met een uitgebreide wolkenpartij.
Voorts is hij de leermeester van Louis Apol, die later bekend zou worden als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Haagse School.
Werken van hem hangen o.a.in; het Rijksmuseum, het Amsterdam Museum, het Teylers Museum, het Gemeentemuseum Den Haag, in Boijmans Van Beuningen en zelfs in het Metropolitan Museum te New York.

 

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief