AANGEMEERDE BOTEN – HYPPOLYTE-CAMILLE DELPY

Bij het zien van dit schilderij kan men zich gemakkelijk wanen langs de waterkant van deze meanderende rivier. Delpy schilderde de meeste van zijn werken ‘en plein air’, zoals is te zien aan de zeer naturalistische tinten en kleuren van dit schilderij. Delpy leerde ‘en plein air’ te schilderen toen hij les kreeg van Jean-Baptiste Corot, die Delpy aanmoedigde om vooral in de vrije natuur te gaan werken. Iets wat nu wellicht logisch klinkt, maar wat tot de 19e eeuw aan toe niet heel gebruikelijk was. Vòòr die tijd werden ter plekke vaak sketches gemaakt, die later in de studio werden uitgewerkt.
Vooral het brede scala aan kleuren in de lucht, variërend van violet tot magenta, en de weerspiegeling van de lucht in het water, benadrukken de holistische aard van dit landschap.

Artiest: Hippolyte Camille Delpy (1842 - 1910)
Afmeting: 39 x 70
Gesigneerd: Rechtsonder
Materiaal: olie op paneel

Prijsklasse: 5.000 - 10.000 EUR

Bio:

Hippolyte Camille Delpy (1842 - 1910) was een Franse schilder die werd geboren in Joigny in de Bourgogne. Hij trad vanaf 1855 (officieel vanaf 1858) in de leer bij de destijds al zeer gewaardeerde schilder Charles-François Daubigny, een van de belangrijkste voorlopers uit de School van Barbizon. Later trad hij in ook in de leer bij Jean-Baptiste Corot, die hem zou adviseren om er zoveel als mogelijk op uit te trekken om in de open lucht te schilderen.
Door het gebruik van veel helderdere en lichtere kleuren dan de vroege impressionisten creëerde Delpy steeds meer zijn eigen stijl binnen deze stroming
Rond 1870 begon Delpy steeds meer op te trekken met Pissarro en Cézanne, vooral die laatste heeft een duidelijke invloed gehad op het werk van Delpy.
Zijn inzendingen voor de Salon de Paris van de Académie des Beaux-Arts werden goed gewaardeerd waarna hij ook zelf tentoonstellingen begon te geven.

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief