BLOEMBOEKET - G. J. VAN DE SANDE BAKHUYZEN

Gerardine van de Sande Bakhuyzen was al in haar eigen tijd een gevierd kunstenaar, vooral bekend om haar bloemstillevens. Anders dan in de eerdere perioden in de kunstgeschiedenis schilderde ze de bloemen meestal in de natuur, alsof ze ter plekke werden gevonden. Alsof de bloemen er geheel toevallig zo achtergelaten waren. Bij een betere blik naar de compositie blijkt echter dat dit niet het geval is en dat de bloemen eigenlijk heel nauwkeurig en zorgvuldig zijn gerangschikt.
De stijl van Geraldine wordt beïnvloed door veel scholen, zoals de school van Barbizon en de impressionistische school. Toch zijn ook veel elementen van de meer klassieke stijl van haar vader, Hendrik van de Sande Bakhuyzen, te zien in dit werk.

Artiest: Gerardine van de Sande Bakhuyzen (1826-1895)
Afmeting: 48 x 65
Gesigneerd: Rechtsonder
Materiaal: Olieverf op doek

Prijsklasse: 15.000 - 25.000 EUR

Bio:

Gerardine Jacoba van de Sande Bakhuyzen (1827 – 1895) werd geboren te Den Haag. Haar vader was de beroemde landschap en veeschilder Hendrikus van de Sande Bakhuyzen (1795-1860). Haar vader spoorde haar aan tot het kunstenaarsschap en was tevens haar eerste leermeester.
In 1850 werd Gerardine als winnaar gekozen van een door de Groningse kunstacademie Minerva uitgeschreven wedstrijd. Haar winnende onderwerp was een bloemstuk.
Ze werd in 1861 erelid van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Amsterdam. In 1876 richtte zij mede met o.a. Hendrik Willem Mesdag, Jacob Maris, Josef Israëls en Willem Roelofs de Hollandsche Teekenmaatschappij. In 1879 werd ze lid van Arti et Amicitiae te Amsterdam.
Verder gaf zeschilderles aan prinses Maria van Pruisen, de tweede vrouw van prins Hendrik.

 

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief