DORP AAN DE VECHT - F. J. VAN ROSSUM DU CHATTEL

Een mooi grootschalig en volledig uitgewerkt schilderij van Fredericus 'Fredrik' van Rossum Du Chattel. We kunnen gerust stellen dat dit werk tot de beste werken uit zijn oeuvre behoort. Kenmerkend voor de vele kleinere dorpen bij de Vecht zijn de vele rode daken, het open water en de ophaalbrug. De uiterst realistische weerkaatsingen van de dorpsrand in het kalme water geven dit werk een zeer rustgevend gevoel, alsof men rustig voorbij vaart in een langzaam varende boot.

Artiest: Fredericus Jacobus Rossum du Chattel (1856-1917)
Afmeting: 61 x 87
Gesigneerd: Linksonder
Materiaal: Olieverf op doek

Prijs: 8.750 EUR

Bio:

Fredericus Jacobus van Rossum du Chattel (1856 - 1917) werd geboren in leiden als zoon van
Jan Hendrik van Rossum du Chattel (1820-1878), die kunstschilder van beroep was.
Hij ontving eerst les aan de Teken- en Schilderacademie 'Ars Aemulae Naturae' te Leiden en later aan de Akademie van beeldende kunsten te Den Haag. Na zijn studie ging hij aan de slag als leerling van Jacob Maris, een van de bekendste vertegenwoordigers van de Haagse School. Het werk van Fredericus wordt daarom officieel ook wel tot de tweede generatie van de Haagse School gerekend.
Gezien veel van zijn werken zijn gemaakt in de Vechtstreek (of aan de Vecht zelf) staat hij ook wel bekend als "schilder van de Vecht" .
Van Rossum de Chattel won op de Wereldtentoonstelling van 1889 te Parijs een medaille voor zijn inzending. Ook zijn verschillende van zijn werken te zien in het Gemeentemuseum Den Haag.

 

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief