De piramiden van Gizeh - Edith Kingdon-Ellis

Een zeer fraai orientalistisch werk van Edith Kingdon-Ellis, van een vrouw met kind bij een waterplaats met de Piramiden van Gizeh op de achtergrond.
Zeker in het 2e gedeelte van de 19e eeuw vertrokken veel schilders naar de Oriënt, oftewel naar het Oosten, om daar het dagelijks leven vast te leggen. Bekende schilders uit die tijd waren bijvoorbeeld Eugène Delacroix en Jean-Léon Gérôme.
Net Als Edith Kingdon-Ellis speelde zij bij voorkeur met de andere lichtval dan die ze van thuis kende. Ook de vele kleuren in het straatbeeld waren een geliefd onderwerp van deze reizende kunstenaars.
Deze aquarel geeft een zeer sferisch beeld, met veel warm tegenlicht en een mooie sterke reflectie in het stille water.

Artiest: Edith Kingdon-Ellis (1869 – 1959)
Size: 20 x 30
Signed: Rechtsonder
Material: Aquarel
Provenance: Uit een Duitse collectie

Prijsklasse: 1.250 EUR

Bio:

Er is vrij weinig bekend van Edith Kingdon-Ellis. Wat we weten is dat ze in ieder geval in 1896 in Egypte is geweest. Er zijn enkele werken bekend die ze daar vervaardigde, zoals van de Luxortempel aan de Nijl. Ook weten we dat ze enkele portretten van notabelen uit Engeland heeft gemaakt.
Toevallig bestaat er ook een actrice met precies dezelfde naam en precies hetzelfde geboorte- en sterfjaar. Zij werd geboren op 25 juli 1868 in Marylebone, Londen, Engeland. Ze was bekend van When Knights Were Bold (1929), Fugitive Road (1934) en Once a Lady (1931). Ze stierf in 1959 in Croydon, Surrey, Engeland.
Er is wel eens gesuggereerd dat het hier om dezelfde Edith Kindon-Ellis gaat, maar dat is vrij onwaarschijnlijk.

 

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief