DE GROETENVERKOOPSTER - ANDRIES SCHEERBOOM

Een mooi uitgewerkte scene van een groetenverkoopster die 'uit het raam' verkoopt, van Andries Scheerboom. Juist omdat tegenwoordig steeds meer mensen hun boodschappen tuis laten bezorgen lijkt deze scene met de dag romantischer te worden. De groentenverkoopster heeft al haar waar mooi uitgestald en verkoopt vanuit haar raam haar, waarschijnlijk zelf verbouwde, producten.
Scheerboom laat hier heel goed zijn kunnen als kunstschilder zien. De manier waarop bijvoorbeeld de worteltjes of de emmer zijn afgebeeld verraadt dat we hier te maken hebben met een zeer geoefende schilder.
Sterker nog, Scheerboom vond deze scene blijkbaar zo interessant dat hij er (in ieder geval) twee exemplaren van heeft gemaakt. Dit schilderij is namelijk een grotere en veel mooier uitgewerkte versie van een ander schilderij uit 1861 met (op enkele kleine wijzigingen na) hetzelfde tafereeltje.

Artiest: Andries Scheerboom (1832 – 1880).
Afmeting: 30 x 20 cm
Gesigneerd: Restanten van een signatuur op het Raamkozijn
Materiaal: Olie op paneel

Prijs: 1.850 EUR

Bio:

Andries Scheerboom (1832-1880), werd geboren te Amsterdam alwaar eerst werkzaam was als huisschilder alvorens hij rond 1852 werkzaam werd als kunstschilder. Hij schilderde voornamelijk ‘interieurtjes’, figuren, genrestukken en volksfeesten. In 1863 vertrok hij naar Londen waar hij ook stadsgezichten en enkele historische stuken vervaardigde.
De Pieter Scheen vermeldt twee tentoonstellingen waar tijdens zijn leven werken hebben gehangen van zijn hand, namelijk in 1853 te Leeuwarden en in 1880 te Amsterdam.

 

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief