Twee prachtige aquarellen van twee mannen die aan het werk zijn bij het water. De vloeiende lijnen waaruit de werken zijn  opgebouwd versterken de mobiliteit van het water en de overige elementen. Door de losse toetsen lijk de voorstelling nog telkens iets mee te bewegen met de elementen. Daarnaast zorgt de weerkaatsing van de warme en koude kleuren in het water voor een droomachtig uitzicht.
Dit werk wordt alleen verkocht in combinatie met de rechterkant van dit pendant.

Artiest: Willem van der Nat (1864 - 1929)
Formaat: 33 x 45 (beide werken)
Gesigneerd: Rechtsonder (beide werken)
Materiaal: Aquarel op papier
Herkomst: Uit privécollectie in Frankrijk

Prijs: VERKOCHT

Bio:

Willem van der Nat (Leiden, 1864 - Leiden, 1929). Willem Hendrik van der Nat studeerde aan de Haagse Academie en werkte eerst als illustrator en lithograaf.
Via kunstpedagoog kreeg Bremmer hij als kunstenaar steeds meer bekendheid.
Waar Willem van der Nat verschillende reizen ondernam om meer artistieke inspiratie op te doen was hij voornamelijk uitgevoerd door het werk van de Franse kunstenaar Jean-François Millet.
Na de eeuwwisseling echter trekt Willem steeds meer naar de sferische en stemmingsvolle werken van de Haagse School. In deze periode werden werken veel vlotter van aard en toegepaste van der Nat een steeds meer impressionistische stijl.
Vanaf ongeveer 1910 zijn echter steeds meer dieren te zien in zijn werken. Ook de stijl waarmee deze zijn afgebeeld zijn wat meer naturalistisch te noemen.

 

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief