DE SPEELSE KITTEN - HENRIËTTE RONNER-KNIP

Een zeer aantrekkelijke en charmante aquarel van de hand van 's werelds beroemdste kattenschilder uit de 19e eeuw; Henriëtte Ronner-Knip. Voorstellende een speelse kitten met een libelle.
Hoewel het werk zeer vlot geschilderd is, is de weergave van de kitten meer dan levensecht te noemen. Bijna alsof de kitten op elk moment klaar is om uit het aquarel te springen. Dit toont bij uitstek het grote talent wat Henriëtte bezat om het leven en de geest van haar katten te vereeuwigen in haar kunstwerken.

Artiest: Henriëtte Ronner-Knip (1821-1909)
Afmeting: 26 x 18
Gesigneerd: Rechtsboven
Materiaal: aquarel op papier.

Prijs: 9.750 EUR

Bio:

Henriëtte Ronner-Knip, geboren in 1821, was de dochter van landschapskunstenaar Josephus Augustus Knip. Ze was de eerste actieve vrouwelijke artiest die zich bij ‘Arti et Amicitae’ in Amsterdam aansloot. In het begin van haar carrière schilderde Henriëte landschappen. Deze landschappen werden steeds meer vervangen door zeer realistisch geschilderde dieren. Later verhuisde ze naar Brussel. Het is daar waar het zich echt zou specialiseren in katten en kittens. Meestal tegen de achtergrond van exclusieve stoffen, antieke meubelen en andere luxe artikelen.
De Kunsthal in Rottedam hield aan het einde van de vorige eeuw een grote overzichtstentoonstelling van haar werken. Verder hangt ze in vele musea, zoals bijvoorbeeld in het Rijksmuseum.

 

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief