STRAND BIJ ZONSONDERGANG - CHARLES LEICKERT

Een zeer uitnodigend strandzicht door Charles Leickert. Charles Leickert was een meester in het weergeven van verhaalachtige scènes in zijn schilderijen. Samen met zijn zeer heldere kleurgebruik lijken deze scènes werkelijk tot leven te komen. De zon gaat langzaam onder en beschaduwd de duinen vanuit het verdwijnpunt aan de horizon. De visser rusten uit van een dag vissen en kijken gezamelijk uit over de schitterend belichte zee.
Leickert is nog steeds een van de meest verzamelde schilders van de Nederlandse romantische school. Dit strandtafereel is een heel goed voorbeeld van zijn oeuvre en laat zien waarom zijn werken zo populair zijn.

Leickert staat erom bekend dat hij bepaalde details uit eerdere werken, meestal in iets aangepaste vorm, dupliceerde als hij tevreden was met het resultaat. In dit geval is de locatie van het schilderij gelijk aan die van een ander bekend werk van Leickert uit 1852, welke op 13 April 2010 is verkocht te Amstedam.
Vergeleken met het in Amsterdam verkochte werk is dit werk iets rijker aangekleed en iets warmer van toon. In beide gevallen is de afgebeelde locatie waarschijnlijk het stand van Scheveningen.

Artiest: Charles Leickert (1816-1907)
Afmeting: 22 x 29
Materiaal: Olie op paneel
Herkomst: Uit een Belgische verzameling

Prijsklasse: 9500 EUR

Bio:

Charles Henri Joseph Leickert (1816 - 1907). Leickert werd geboren in Brussel. Later verhuisde Leickert naar Den Haag, waar hij ook ging studeren aan de Academie van Beeldende Kunsten. Hij is korte tijd in de leer gegaan bij de vroeg overleden schilder W.J.J. Nuijen en was vanaf 1839 leerling van Andreas Schelfhout. Zijn invloed is goed terug te zien in het gebruik van licht, onderwerp en atmosfeer.
In 1849 verhuisde Leickert naar Amsterdam, waar hij datzelfde jaar nog lid werd van Arti et Amicitiae. Daarnaast werd hij in 1856 lid van de Koninklijke Academie te Amsterdam.
Leickert was een zeer productieve schilder die een groot oeuvre heeft achtergelaten en geldt vandaag de dag nog steeds als lieveling van vele verzamelaars.

 

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief