EEN ‘ZOMERTJE’ - ADRIANUS EVERSEN

Twee zeer aantrekkelijke en zeer gedetailleerde stadsgezichten van een Nederlandse stad. Vooral de gedetailleerde belichting in deze twee werken geeft ze een mooi 'clair-obscur'-effect. Iets wat zeker in zeer gedetailleerde aquarellen als deze erg lastig valt te realiseren.
Vooral in de 19e eeuw werd de traditie van het maken van zomer en winter pendantjes (‘zomertjes’ en ‘wintertjes’) steeds populairder. Dergelijke werken werden meestal besteld door de wat rijkere klanten. Niet alleen omdat er meer ruimte nodig was om ze op te hangen, maar ook omdat ze werden gezien als een manier om de prestige van een kunstenaar te tonen. Dit resulteerde erin dat zij er gewoonlijk veel extra tijd aan besteedde. Het resultaat van zo een inspanning is te zien in deze twee zeer fraaie voorbeelden van het oeuvre van Adrianus Eversen.
Dit werk wordt alleen verkocht in combinatie met het tegenstuk van dit pendant.

Artiest: Adrianus Eversen (1818-1893)
Formaat: 22 x 29 (beide werken)
Gesigneerd: Het winters tafereel; linksonder. Het zomerse tafereel; rechtsonder.
Materiaal: Aquarel op papier.

Prijs: 4800 EUR

Bio:

Adrianus Eversen (1818 - 1897) werd geboren in Amsterdam. Hij was, net als Cornelis Springer, leerling van Hendrik Gerrit ten Kate. Eversen trad later ook nog in de leer bij Cornelis de Kruyff.
Net als Cornelis Springer staat Eversen bekend als een van de meest gewaardeerde vervaardigers van typische Oud-Hollandse Stads- en dorpgezichten.
In 1863 werd hij lid van Arti et Amicitiae te Amsterdam. Iets wat zijn status als gerenomeerd kunstschilder bevestigde, daar zeer veel van de meest gewaardeerde schilders uit de 19e eeuw destijds lid waren van Arti et Amicitiae.
Veel van de werken van Adrianus Eversen zijn ‘capriccio’ en bestaan uit (sterk) gearrangeerde bestaande gebouwen danwel uit (grotendeels) verzonnen gebouwen. Veel van zijn werken, ook veel wintergezichten, kenmerken zich door een sterke lichtval.

 

Vraag/reactie

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief