Celine Wessels – Kunstschaap

Celine Wessels - kunstschaap

Humoristisch en realistisch uitgewerkt schaap van Celine Wessels.
Dit werk is eigenlijk een parodie op de meestal felgekleurde konten van schapen die aan het einde van de herfst in weilanden zijn te vinden. In die periode worden dekrammen op de ooien losgelaten terwijl ze onder hun buik een soort stempelkussen (een zogenaamd dekblok) dragen. Hierdoor kan de veehouder zien wie al is gedekt en wie niet.
Op zichzelf is dit al een vrij praktische en grappige gebeurtenis. Celine heeft deze gebeurtenis echter nogmaals een draai gegeven door het schaap te voorzien van graffiti van een menselijke mond.
Hierdoor ontstaat een satirisch en humoristisch beeld van deze nogal praktische en alledaagse oplossing. Qua beeld schuurt het werk daardoor aan tegen het magisch realisme.
Door het schaap wel met kracht en op een mooi uitgewerkte manier af te beelden is het ook weer een hommage aan dier en natuur.

Artist: Celine Wessels (1999)
Size: 13, x 18 cm
Signed: Rechts in de plaat en nogmaal gesigneerd en genummerd op het passepartout
Material: Glicee druk.
Condition: Erg goed
Provenance: Direct van de artiest

Prijs: 190 EUR

Bio:

Celine Wessels (1999) is afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Daarna heeft zij samen met Fabian Franciscus het prentenboek "Lucky Purple Pop" uitgegeven.
Ze laat zich inspireren door de natuur en door menselijk gedrag. Doordat de realiteit op geheel eigen wijze bij haar binnenkomt weet zij op een andere manier te kijken naar alledaagse dingen. Veel mensen zullen niet direct stilstaan bij de dingen die juist haar erg opvallen.
Haar werk kenmerkt zich verder door mooi gelaagde humoristische knipogen, speelsheid en de zoektocht naar (zelf)acceptatie.
Haar stijl schuurt tegen het magisch realisme aan, maar kan beter worden omschreven als 'humoristisch realisme'.

Vraag/reactie

Please enter your name.
Please enter a subject.
Please enter a message.

Contact

info@liquidskygallery.com
++31622198654

Locatie/openingstijden

Oudezijds Voorburgwal 27
1012EH, Amsterdam
Dinsdag: 13:00 - 18:00
Alle andere dagen open op afspraak

Aanmelden nieuwsbrief